Activiteiten in de omgeving van Camping Loupassavous


Bergwandelen

Er zijn ± 45 gemarkeerde wandel-dag-tochten in de 'Vallée de la Blanche' variërend van 3 tot 8 uur. Tevens zijn er een aantal wandeltochten die direct vanaf de camping starten. De overige op 10 tot 20 auto-minuten vanaf de camping.
Voor de zeer geoefende wandelaars is het mogelijk om een meerdaagse wandeling naar de top van de l”Estrop te maken. U overnacht dan in een refuge.
Wekelijks organiseren de eigenaars van de camping een begeleide dagwandeling door de bergen.


Fietsen

Vlakbij de camping kunt u fietsen huren en met het gezin circa 30 km fietsen door de spectaculaire Kloof van Barles. Onderweg kunt u stoppen om te picknicken, zwemmen, pootjebaden wanneer u dat wilt. Aan het eind van de rit kunt u worden teruggebracht naar het beginpunt. De gehele geasfalteerde en rustige route is vals plat naar beneden en u daalt in totaal circa 500 meter.


Vissen

Vissen op forel (zonder vergunning) in de naast de camping gelegen visvijver. Neem je hengel mee!


Stoeltjeslift

De stoeltjeslift in St. Jean Monclar brengt u in het hoogseizoen naar een hoogte van circa 2300 meter. Grote kans dat u onderweg bergmarmotten zult zien. Op het eindpunt aangekomen kunt u wandelen rond de diverse bergmeertjes.


Klimpark

Klim van boom-tot-boom in het Parc des Ecureuils(=eekhoorntjes). Van beginners tot gevorderden zijn er routes uitgezet.


Raften

Eén keer per week is er de gelegenheid te raften op de rivier de l’Ubay. Onder begeleiding van het activiteitenteam en de deskundigheid van de instructeurs daalt u op een afstand van ± 10 km de rivier af (vanaf 10 jaar).


Paragliding

In St. Vincent les Forts bestaat de mogelijkheid om samen met een instructeur een zweefvlucht te maken onder een luchtmatras boven het 'Lac de Serre Ponçon'.

Racefietsen

Voor de echte liefhebbers liggen in de omgeving diverse bergen te wachten om beklommen te worden, denk hierbij aan de Col de la Bonette (hoogste bergpas van Europa), Col de la Cayolle en de Col d ‘Allos.


Mountainbiken

Vanaf en in de omgeving van de camping zijn er diverse uitgezette mountainbike-routes van verschillende niveaus.
Downhill: Verschillende stoeltjesliften brengen u met de fiets omhoog waarna u via diverse parcoursen kunt afdalen.